Opleiding en ervaring met bewindvoering en schuldhulpverlening

Om een goede bewindvoerder te kunnen zijn heb ik in 2015 de Post-HBO register-opleiding tot Financieel Zorgverlener bij IFZ te Zwolle gevolgd. Ik heb beide opleidingen gevolgd en succesvol afgerond; de opleiding tot Beschermingsbewindvoerder en de opleiding tot Schuldhulpverlener. In januari 2016 had ik beide diploma’s op zak en ben ik benoemd door de kantonrechter op basis van de nieuwe en strenge eisen die er sinds kort gelden.

Ik heb tijdens mijn opleidingen stage gelopen bij Amsvort Bewindvoering in Amersfoort. Dit gaf mij de gelegenheid om de zaken die ik tijdens de opleiding leerde, direct toe te passen. Ook heb ik hierdoor veel praktijkervaring opgedaan. De samenwerking is inmiddels verder gegaan; Amsvort Bewindvoering en Astra Bewindvoering vervangen elkaar nu officieel bij ziekte en vakantie. Dit is ook zo vastgelegd bij de rechtbank en bij de BPBI. Dit zorgt ervoor dat u als cliënt altijd een aanspreekpunt heeft én iemand die spoedeisende zaken kan regelen als dat nodig is.

Ik ben tot 1 oktober 2016 tevens parttime werkzaam geweest als Trajectbegeleider Schuldhulpverlening bij de Gemeente Utrecht. Ik beoordeelde hier dossiers van cliënten (met en zonder bewindvoerder) die een aanvraag voor schuldhulpverlening hebben gedaan. De voorwaarden om toegelaten te worden zijn uitgebreid en aan regels gebonden. Ik kijk of een cliënt of zijn bewindvoerder alle benodigde stukken heeft aangeleverd en of het dossier stabiel is. Stabiel betekent dat het inkomen op orde is, dus de cliënt krijgt waar hij recht op heeft, dat de vaste lasten maandelijks betaald worden, dat alle schulden en schuldeisers in kaart zijn gebracht en dat de cliënt bereid is om er alles aan te doen om van zijn schulden af te komen. Deze werkervaring is ook enorm belangrijk bij mijn werk als beschermingsbewindvoerder, omdat ik goed weet hoe een schuldregelingstraject werkt en wat daar voor nodig is. Zo kan ik cliënten met veel schulden en deurwaarders op een goede manier begeleiden naar de schuldhulpverlening in de betreffende gemeente.

Ik ben lid van de Branchevereniging PBI, met lidnummer 693 en voldoe daarmee aan de hoge eisen die zij stelt aan haar leden.

Start typing and press Enter to search